Voor jeugdhulp en onderwijsinstellingen

  • Vallen kinderen op school uit vanwege hun gedrag?
  • Wilt u onderwijs en zorg echt verbinden?
  • Wilt u jongeren weer perspectief bieden?
  • Wilt u schooluitvallers weer naar school krijgen?
  • En residentiële jeugdzorg of jeugddetentie voorkomen of verkorten?

 

Samen werken aan een toekomst

Met de bijzondere integratie van onderwijs en zorg laat School2Care zien dat het mogelijk is jongeren die zijn vastgelopen weer een nieuw perspectief te bieden. De meeste leerlingen geloven daar bij binnenkomst niet in; zij hebben het vertrouwen in de ander en in zichzelf door negatieve ervaringen grotendeels verloren. School2Care houdt deze jonge mensen stevig vast door in ze te geloven, in ze te investeren en ze te begeleiden op het dubbele spoor van leren en leven. Samen met zijn coach investeert de jongere in zijn toekomst en doordat hij zich gerespecteerd en gezien voelt, kan hij steeds meer zelf de verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen leven. Daarmee leggen school en leerling samen het fundament voor betere kansen op een passende schoolopleiding en een fijne toekomst.

 

 

Een vestiging starten?

Het concept School2Care geeft jongeren een nieuwe kans. Door problemen op school, thuis en in de vrije tijd aan te pakken (wrap around care).

De afgelopen vijf jaar hebben we een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan met deze diepgaande integratie van onderwijs en intensieve zorg. De methodiek is beschreven en is beoordeeld als theoretisch goed onderbouwd door de databank effectieve jeugdinterventies. De medewerkers van School2Care en Altra zijn trots op School2Care en op de wijze waarop de methode steeds verder wordt ontwikkeld. Inmiddels zijn we zo ver dat we de methodiek kunnen overdragen aan andere scholen of instellingen die een School2Care willen opzetten. We helpen bij het opzetten van een School2Care, de implementatie van de methodiek en het trainen van coaches in deze unieke aanpak.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via j.schut@altra.nl.

 

 

Downloads