Voor gemeenten & samenwerkingsverbanden

Iedere gemeente heeft jongeren waar grote zorgen om zijn. Jongeren die problemen hebben thuis, op school en in hun vrije tijd. Ze verzuimen van school, veroorzaken overlast op straat of belanden in de criminaliteit. Soms is de situatie zelfs zo erg dat de jongere voor zijn of haar eigen veiligheid of die van de omgeving, uit huis moet worden geplaatst, met alle gevolgen van dien.

 

Duurzame oplossing

Wat als we de jongere in zijn eigen omgeving kunnen helpen en deze aanpak ook nog eens goedkoper is? School2Care biedt deze duurzame oplossing. Wij geloven dat we altijd alles moeten proberen om jongeren in hun eigen omgeving te helpen. Door school en zorg integraal met elkaar te verbinden, voorkomen of verkorten we een residentiële plaatsing of jeugddetentie.

 

Het resultaat

Het resultaat van School2Care is dat de jongeren weer naar school gaan en minder maatschappelijke overlast vertonen. We weten door jarenlange ervaring wat werkt bij deze doelgroep en hoe we deze jongeren en gezinnen het beste kunnen helpen. De methodiek is beschreven en is beoordeeld als theoretisch goed onderbouwd door de databank effectieve jeugdinterventies. Onze aanpak wordt doorlopend onderzocht, waarbij de onderzoeksresultaten steeds weer input geven voor doorontwikkeling in de praktijk.

 

Een School2Care bij u in de gemeente?

Na jarenlange ontwikkeling zijn we op het punt gekomen dat we de methodiek en het concept van School2Care graag delen met andere gemeenten en samenwerkingsverbanden die geïnteresseerd zijn.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

j.schut@altra.nl

 

Downloads