Over ons

School2Care is een school voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar die veel spijbelen en extra begeleiding nodig hebben om weer verder te kunnen. Jongeren met dromen en verwachtingen, net zoals alle andere kinderen. Dromen van een mooie toekomst, die vast dreigt te lopen omdat je in het reguliere of speciaal onderwijs niet mee kunt komen. De eerste paar maanden zit je twaalf uur per dag op school, van 08.00 tot 20.00 uur.

 

Doen we de goede dingen? School2Care

 

Wat zijn de bouwstenen die nodig zijn om tot leren te komen? Een veilig leer- en leefklimaat is daarvoor heel belangrijk. Maar hoe weet je waardoor een leerling zich veilig en geborgen voelt? Door continu te onderzoeken wat werkt, voor deze individuele leerling en voor deze groep leerlingen. En dat in brede zin, op elk relevant gebied. Dus ook op het gebied van veiligheid, samen met de veiligheidscoördinator. Zo lukt het leerlingen om de kans vanuit School2care te benutten. Met in de hoofdrol: Wafae Karmimmech – leerling / Abdelaziz Ouaouirst – supervisor veiligheid en coach

 

Coach

Een coach helpt je de draad weer op te pakken en verzorgt zowel het onderwijs als de begeleiding. Hij ondersteunt ook je ouders zodat er thuis meer rust komt. Verder stimuleert School2Care je om in je vrije tijd positieve bezigheden te vinden. We willen je een nieuwe kans geven, zodat je weer terug kunt naar de school die het beste past bij jouw mogelijkheden.

 

De leerlingen

Je zit op School2Care omdat het niet goed met je ging op je oude school. Dingen gaan nu even niet zoals je zou willen, maar je wilt wel alles weer op een rijtje zetten. School2Care is voor jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. Je zit tijdelijk bij School2Care. Zo kort mogelijk, maar ook zo lang als nodig. Ons doel is dat jij weer aansluiting vindt binnen het onderwijs of wordt toegeleid naar werk.