Ouders & jongeren

School2Care is geen gewone school, dat zul je snel genoeg merken. Je maakt hier echt een nieuwe start. Daarom pakken we dingen net wat anders aan. De schooltijden zijn anders dan je gewend bent. Je bent in het begin van acht uur tot acht uur op school. In die tijd werk je niet alleen aan je opleiding. We leren, leven en eten samen. Je vaste coach helpt je de draad weer op te pakken. Hij of zij helpt je een goede vrijetijdsbesteding te vinden, ondersteunt je als er problemen thuis zijn en denkt samen met je na over je toekomst.

 

Je werkt bij School2Care aan je eigen doelen. Deze bedenk je samen met je coach, maar ook met andere belangrijke mensen in je leven. Dit kunnen familie of vrienden zijn, maar ook hulpverleners. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om uit te zoeken welke vervolgopleiding of werk er goed bij je past en wat je moet doen om dat te bereiken. Hoe dichter je bij je doel komt, hoe meer vrijheid en verantwoordelijkheid je aankunt en krijgt. Zo werk je stap voor stap aan je toekomst.

 

Meer informatie

In de Minigids en de Schoolgids vind je handige informatie voor jou en je ouders. Bijvoorbeeld je lestijden, de schoolregels en wat we doen tijdens de vakanties. Daarnaast kun je met vragen altijd terecht bij je coach of iemand anders op School2Care.