Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op vragen die we vaak krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen of heb je na het lezen van het antwoord nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Als ik een baantje heb of op een sport zit, dan kan ik toch niet van 08.00 tot 20.00 op school zitten?

Dat klopt. Als je een positieve activiteit hebt, die bijdraagt aan jouw toekomstperspectief (zoals werk of sport)  goede activiteit hebt, zoals werk of sport, dan kun je in overleg met je coach, schooldirectie en gedragswetenschapper vrijstelling krijgen vanaf 16.30 uur. Bij School2Care De Vliet bestaat het zesde blok uit workshops. Er worden allerlei leuke activiteiten aangeboden, zodat je ook kunt ervaren waar je talenten liggen of wat je leuk vindt om in je vrije tijd te doen.

 

Kan ik mijn diploma halen bij School2Care De Vliet?

Nee. Ons doel is dat je weer naar een andere school kunt, waar je wel je diploma kunt halen.

 

Kan ik makkelijk spijbelen bij School2Care De Vliet?

Nee juist niet. We werken samen aan je verzuim en maken hier duidelijke afspraken over. Dit doen we met jou, je ouders, jeugdbeschermer, jouw VIPS en soms ook de leerplichtambtenaar. Het is belangrijk dat je verzuim vermindert want alleen dan kan je doorstromen naar een andere school.

Blijk je toch zonder reden niet op school te zijn? Dan wordt de coach ingeschakeld. Die kijkt wat nodig is om weer gewoon naar school te gaan, zoals nieuwe afspraken over op tijd komen, duidelijk perspectief met doelen die je moet halen. In enkele gevallen kan er ook een boete of taakstraf worden gegeven door de officier van justitie.

 

Laatste kans voor een uithuisplaatsing, wat bedoelen jullie daarmee?

De kinderrechter heeft tijdens een zitting een voorwaardelijke machtiging gesloten jeugdhulp uitgesproken. Dit betekent dat er strenge voorwaarden zijn waar jij je aan moet houden om thuis te kunnen blijven wonen. Een hele belangrijke regel is jouw aanwezigheid op School2Care De Vliet. Lukt het je niet om je aan deze regels te houden dan kan dat betekenen dat jij uit huis wordt geplaatst. Uiteraard gaan we uit van het positieve en zet de coach samen met jou alles op alles om je doelen te behalen. Daarnaast zetten jij en je coach zich er voor in dat jij thuis kunt blijven wonen en een fijne plek voor een (vervolg)school en/of werkplek vindt.

 

Wat is een coach?

De coach op School2Care De Vliet is leraar en hulpverlener in één. We hebben elf coaches op school, elke coach begeleidt ongeveer vijf leerlingen. Je kan bij hem of haar terecht met allerlei vragen over school maar ook over zaken die thuis of in je vrije tijd spelen.

 

Kan ik de coach ook na schooltijd bellen als er iets is?

Als het dringend is wel, de coach is voor dringende gevallen 24 uur per dag bereikbaar. Ook je ouders mogen de coach bellen als zij vragen hebben of advies nodig hebben. Ook in de weekenden en nachtelijke uren is er altijd een coach bereikbaar.

 

Hoe lang duurt School2Care De Vliet?

Je zit ongeveer drie maanden tot één jaar bij ons op school, maar dat hangt natuurlijk vooral van jezelf af. Heb je je doelen behaald? Werk je hard genoeg? Na School2Care De Vliet ga je naar een school die past bij je ontwikkelingsdoelen.

 

Van 08.00 tot 20.00 uur op school, dat zijn lange dagen! Krijgen leerlingen ook eten?

Ja. Er is zelfs mogelijkheid om te ontbijten. De leerlingen krijgen elke dag een warme lunch. In de avond een uitgebreide broodmaaltijd. Juist omdat de dagen zo lang zijn vinden wij het belangrijk dat jullie gezond eten. De maaltijd wordt samen met enkele leerlingen klaargemaakt.