Nieuws

Ontbijtochtend op 12 oktober weer succesvol.

 

Op donderdag 12 oktober hadden wij de voorlopige laatste ontbijtochtend bij S2C De Vliet.

Het inloopontbijt op School2Care De Vliet was een succes. ‘‘Een prachtig gebouw!’’, ‘‘Ziet er goed uit.’’ en ‘‘Wat hangt er een fijne sfeer hier.’’, waren de eerste enthousiaste reacties van de gasten bij aankomst rond 9:00 uur.

 

 

 

Tijdens het ontbijt kon men vragen stellen aan de coaches en terwijl onze gasten lekker aan het ontbijten waren mocht een leerling haar ervaringen met School2Care vertellen. ‘‘Wat een verademing, zo´n tussenstap tussen de gesloten jeugdzorg en het reguliere onderwijs!’’

De gasten waren in vier groepen verdeeld en droegen allemaal een School2Care naamkaartje met een kleur. In de Maas (klaslokaal) stond het ontbijt klaar op vier tafels. Elke tafel betrof een thema en aan elk thema was een kleur verbonden. De gasten met een blauwe stip op hun naamkaartje konden dus plaats nemen aan de blauwe tafel. De speeddate thema´s waren: aanmeldroute, 8:00 tot 20:00 programma, doelgroep en netwerk.
Elk thema werd verzorgd door een coach of de gedragswetenschapper en schoolleider. Voor een speeddate kregen de gasten 15 minuten de tijd om hun vragen te stellen. Hierna schoven ze met hun ontbijtbord door naar de volgende tafel. ‘‘Wat voor problematiek speelt er zoal binnen jullie doelgroep?’’, ‘‘Hoeveel tijd heb je als coach voor je leerling?’’, ‘‘Werk je ook veel met het systeem van de leerling?’’ en ‘‘Hoe lang duurt het traject binnen School2Care ongeveer?’’ waren vragen die veelal naar voren kwamen.

  

 

Na de rondleiding kregen alle deelnemers een goodiebag mee naar huis.

Het team van School2Care wil iedereen bedanken voor hun komst. Het was voor ons ook een mooie ervaring.

  

 


 

Na 2 succesvolle dagen en omdat er veel animo voor is, organiseren wij in oktober weer een ontbijtochtend.

Op donderdagochtend 12 oktober organiseert School2Care een informatief ontbijt van 09:00 tot 11:00 uur. Begin de dag met een broodje en een sapje op School2Care De Vliet. We vertellen u graag meer over onze aanpak en hoe we jongeren helpen met onderwijs, zorg en vrijetijdsbesteding. Ga in de ochtend het gesprek aan met coaches en jongeren. En kijk rond op onze locatie.

Ja, ik ontbijt bij School2Care De Vliet.

 

School2Care De Vliet is in juni feestelijk geopend. Was u er niet bij? Bent u benieuwd hoe School2Care De Vliet jongeren een kans biedt? En zo voorkomt dat ze in een gesloten instelling worden geplaatst? Kom dan naar één van de inloopochtenden op donderdag 17 augustus en 7 september en ga in gesprek met de coaches en jongeren zelf.

 

Ja, ik ontbijt bij School2Care De Vliet

Op donderdagochtend 17 augustus en donderdagochtend 7 september organiseert School2Care een informatief ontbijt van 09:00 tot 11:00 uur. Begin de dag met een broodje en een sapje op School2Care De Vliet. We vertellen u graag meer over onze aanpak en hoe we jongeren helpen met onderwijs, zorg en vrijetijdsbesteding. Ga in de ochtend het gesprek aan met coaches en jongeren.

 

Voor wie is School2Care De Vliet?

Een jongere komt in aanmerking voor School2Care De Vliet als hij of zij meerdere problemen heeft. Op school, na school of binnen het gezin. De jongere dreigt uit te vallen op school of gaat al niet meer naar school. Er is altijd een voorwaardelijke machtiging gesloten jeugdhulp nodig voor School2Care De Vliet. Dit zijn alle voorwaarden om een jongere aan te melden.

 

Zo meld je een jongere aan

Jongeren die onder toezicht staan (OTS) kunnen worden aangemeld door de jeugdbescherming Leerlingen kunnen ook vrijwillig via het wijkteam worden aangemeld. Alle officiële aanmeldingen verlopen via Horizon Onderwijs en Zorg Ondersteuning (OZO). Dit zijn de te nemen stappen bij een aanmelding.

 

Dit moet u weten over School2care De Vliet

School2Care De Vliet is de eerste oplossing in de regio Rijnmond voor tieners met een voorwaardelijke machtiging gesloten jeugdhulp.
School2Care De Vliet is alleen voor jongeren uit de regio Rijnmond.
Jongeren hebben een veilig bed thuis bij ouder(s), pleegouder(s), oma, opa of ander (familie)netwerk.
School2Care De Vliet biedt een dagprogramma van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds.
Jongeren gaan ’s avonds naar huis. De maximale reistijd die jongeren mogen reizen, is 45 minuten. Wonen jongeren verder weg, dan overleggen we met ouders en jongere.
De coaches zijn 24 uur per dag bereikbaar voor leerlingen en ouders. Komt een leerling niet opdagen? Zijn er andere problemen? Dan komt de coach naar de leerling en ouders toe.
Meer over informatie over School2Care.

 

Ja, ik wil meer informatie

Heeft u vragen, wilt u meer informatie over onze aanpak, of wilt u even sparren over een mogelijke aanmelding? Neem dan contact op met Jefta ten Kaate of Marloes Wijnberger via mail of 088-99 62 050.