Welkom bij School2Care De Vliet

 

School2Care De Vliet is een school met een vernieuwende aanpak voor jongeren die thuis, op school en in de vrije tijd ernstige problemen ervaren. We willen voorkomen dat jongeren verder afglijden en zelfs uithuisgeplaatst worden. School2Care De Vliet werkt samen hen aan een positief toekomstperspectief. Leerlingen volgen een intensief programma (twaalf uur, van acht tot acht) waarin onderwijs en zorg zijn geïntegreerd. Ze worden begeleid naar een (vervolg) opleiding en/of werk. School2Care De Vliet is onderdeel van Horizon. Horizon onderwijst, begeleidt en behandelt jeugdigen en gezinnen met ernstige, complexe problemen. Dit doen ze op meerdere locaties in Zuid-Holland en Gelderland.

 

Extra informatie 

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs ziet in deze interventie een alternatief om te voorkomen dat jongeren in de gesloten jeugdzorg worden geplaatst. Nieuw aan de werkwijze van Horizon is dat jongeren met een rechterlijke voorwaardelijke machtiging gesloten jeugdhulp op School2Care De Vliet worden geplaatst. Daarnaast is er op School2Care plek voor jongeren die momenteel in een gesloten setting verblijven of hebben verbleven.

 

 

Nieuws
 

Ontbijtochtend op 12 oktober weer succesvol.

 

Op donderdag 12 oktober hadden wij de voorlopige laatste ontbijtochtend bij S2C De Vliet.

Het inloopontbijt op School2Care De Vliet was een succes. ‘‘Een prachtig gebouw!’’, ‘‘Ziet er goed uit.’’ en ‘‘Wat hangt er een fijne sfeer hier.’’, waren de eerste enthousiaste reacties van de gasten bij aankomst rond 9:00 uur. Klik hier voor een volledig verslag!


 

Ontbijtochtend

Na 2 succesvolle dagen en omdat er veel animo voor is, organiseren wij in oktober weer een ontbijtochtend.

Op donderdagochtend 12 oktober organiseren wij een  informatief ontbijt van 09:00 tot 11:00 uur. Begin de dag met een broodje en een sapje op School2Care De Vliet. We vertellen u graag meer over onze aanpak en hoe we jongeren helpen met onderwijs, zorg en vrijetijdsbesteding. Ga in de ochtend het gesprek aan met coaches en jongeren. En kijk rond op onze locatie.

Ja, ik ontbijt bij School2Care De Vliet. Klik hier om je aan te melden.


 

Inloopochtenden op School2Care De Vliet

School2Care De Vliet is in juni feestelijk geopend. Was u er niet bij? Bent u benieuwd hoe School2Care De Vliet jongeren een kans biedt? En zo voorkomt dat ze in een gesloten instelling worden geplaatst? Kom dan naar één van de inloopochtenden op donderdag  17 augustus en 7 september en ga in gesprek met de coaches en jongeren zelf.

 

 

 

Contact

Meer weten over School2Care en hoe Horizon Jeugdzorg en Onderwijs deze interventie inzet, dan kunt u contact opnemen met Jefta ten Kaate (Jefta.tenKaate@horizon.eu).