School2Care Almere sluit de deuren

Wat zonde! Altra betreurt de aangekondigde sluiting per eind februari van School2Care Almere. Allereerst vinden wij het erg voor de jongeren van Almere, dat een dergelijke voorziening nu niet tot het aanbod behoort. Daarnaast vinden we het voor het betrokken team heel jammer dat het nu niet verder kan.

 

School2Care biedt een vernieuwende aanpak om jongeren die dreigen af te glijden, weer perspectief te bieden. Het concept School2Care is onderdeel van Altra en werd in 2011 ontwikkeld in samenwerking met Spirit Jeugd & Opvoedhulp, Esprit Scholen en het Samenwerkingsverband Amsterdam. Om zoveel mogelijk jongeren te kunnen helpen, is de methodiek overgedragen aan verschillende partijen, die in Den Haag, Rotterdam en Almere een vestiging hebben opgericht.

 

In Almere heeft een zeer gemotiveerd en sterk team, onder leiding van een ervaren projectleider, de voorziening neergezet. In een grote stad als Almere zijn voldoende jongeren die zo’n 8-8 voorziening nodig hebben om verder afglijden en gesloten plaatsingen te voorkomen. Toch heeft school onvoldoende instroom van leerlingen om de vestiging open te houden. We wisten van de problemen met betrekking tot de instroom van leerlingen, maar wij waren ervan overtuigd dat dat er voldoende mogelijkheden waren om de instroom beter te laten verlopen. Nu toch is besloten de deuren te sluiten, zullen we onderzoeken wat wij als methodiekeigenaar van deze implementatie kunnen leren.